E. Tóbiás Sára

2009.07.12. , 11:50

A lélek útvesztőjében néha nehéz megtalálni a helyes irányt.
Sokszor kilátástalannak tűnik egy-egy élethelyzetünk, úgy tűnik nincs megoldás a problémára. Az egészséges életmód az első lépés egy új testi-lelki egészséget megteremtő úton. Ezt a folyamatot teljesíti ki az önismeret, lelkünk mélységeinek megismerése.

E. Tóbiás Sára

E. Tóbiás Sára

Az első lépés az önmagunk felé vezető úton a hit és elszántság arra, hogy kezünkbe vehetjük az életünket. Van megoldás, csupán meg kell találni és tenni kell azért, hogy megváltozzon az, ami eddig zsákutcákhoz vezetett el. Rajtunk múlik, a saját erőnkön. Az úton nem kell egyedül végigmennünk.

Kísérőt választhatunk magunk mellé, aki független, külső szemlélőként  tükröt tart számunkra és elfogulatlanul megmutatja igazi, torzítatlan lényünket, amilyenek valójában vagyunk. Segít felfedezni azokat a rejtett erőforrásokat, amelyek bennünk lakoznak és amelyekre talán még rá sem bukkantunk, nem tudjuk hogyan mozgósítsuk gyógyító energiáit. Ebben segít a pszichológus.

Helyettünk semmit sem tesz és de abban segít, hogy az illető maga fedezze fel azt az utat, amely elvezet a felismerésekhez, amelyek vérré válhatnak és valódi erejük van.

A pszichológia ismeri a lélek anatómiáját és otthonosabban mozog homályosnak tetsző, furcsa és bizarr jelenségek talaján is. Nem nélkülözheti azonban a hiteles közvetítőt, aki szívvel-lélekkel vállalja a kísérő, a pszichológus szerepét.

Én magam ezt kínálom.

Pszichológiai tanácsadás

párkapcsolati és családi problémák
gyermeknevelési tanácsadás
munkahelyi nehézségek
a hangulati élet változékonysága, levertség kezelése
életvezetési tanácsadás

Korábban intézménypszichológusként dolgoztam a XVI. kerületi Nevelési Tanácsadó kötelékében, ahol rendszerszemléletű megközelítésben a családi és az iskolai problémák együttesét tekintve nyílik lehetőség rátalálni egy-egy probléma gyökerére.

2006 óta dolgozom a II. kerületi Családsegítő Szolgálatnál, ahol felnőtt klienskörrel foglalkozom.

Jelenleg a Mérei Intézet Gyermek- és Ifjúságvédelmi Osztályán az agressziókezelési munkacsoportban dolgozom.

E. Tóbiás Sára
pszichológus

www.lelekportal.hu
Tel.: 06-30-365-71-40

Comments are closed for this entry.

-->