Élősködők és szennyeződések

2010.06.18. , 12:01

Minden élőlény, ami rajtunk, vagy bennünk él és belőlünk táplálkozik az parazita. Teljesen mindegy hogy milyen a mérete, élősködőnek hívjuk. Ennek ellenére meg kell különböztetnünk a nagy férgeket a közepes méretű amőbáktól, a még apróbb baktériumoktól és a legkisebb vírusoktól.  Féken tartásuk ma már komoly kihívásnak számít.

A szennyező anyagok a testünkbe kerülhetnek ételeken – italokon keresztül, amiket megeszünk, vagy megiszunk, azáltal, hogy belélegezzük őket és azokból a termékekből, amelyekkel bőrünk érintkezik. Ezek lehetnek vegyi anyagok, tartósítószerek, oldószeres szennyeződések és fémszennyeződések. A penész állítja elő az egyik legmérgezőbb ismert anyagot, a mikotoxint. Ezt a májnak kellene hatástalanítania, de a mikotoxin annyira mérgező, hogy ha egészen kis mennyiség a szervezetbe kerül belőle, az több napra munkaképtelenné teszi a máj egy részét. Az egyik leggyakoribb mikotoxin az aflatoxin, de egy tucat más mikotoxin is található az ételeinkben.

A környezetünkben lévő szennyezőanyagoknak nem szabadna bejutni a szervezetbe, mert ha áthatolnak a szöveteken, akadályozzák az immunrendszer megfelelő működését. Az élősködők és a szennyezőanyagok át tudnak hatolni a sejtek falán is megbetegítve a szervezetet, de hogy melyik csinál utat a másiknak még nem bizonyított. Egy azonban biztos az élősködők és a szennyező anyagok mindig együtt tűnnek fel. Ez a két dolog tehet mindenről. Szervezetünk igyekszik megszabadulni tőlük azzal, hogy köveket, nyálkát, gyulladásokat, daganatokat, jóindulatú tumorokat, cisztát, miómát produkál, de egy idő után testünk elveszíti hatékonyságát és tehetetlenné válik.

Nem számít, hogy milyen bonyolult kortünete van egy embernek, – a krónikus fáradtságtól kezdve a meddőségen keresztül a mentális problémákig, – az ok mindig ugyanaz: szennyező anyagok és/vagy élősködők a testben. Soha sem a mozgásszegény életmód, a vitaminhiány, hormonprobléma, vagy más efféle az eredeti ok. Ha ezt megértjük, egyértelművé válik a megoldás az egészség elérése érdekében. Meg kell szabadulni az egészségünket veszélyeztető élősködőktől és a szerveinket speciális nagy tisztaságú gyógynövényekkel olyan állapotba kell hozni, hogy képessé váljon arra, hogy a szervezetünket megtisztítsa a szennyeződésektől, nyálkától, kövektől, lerakódásoktól. Ha ez egyedül nem megy, vagy meghaladja képességeinket, hívjunk segítségül egészségügyi szakembert, vagy természetgyógyászt.  Az egészség megtartása érdekében amennyire csak lehet, kerüljük a mérgező penészeket, fémeket és vegyszereket. Ne vigyük sem étellel, sem itallal sem kozmetikumokkal sem tisztítószerekkel, sem fogászati anyagokkal a szervezetünkbe.

Végezetül, de nem utolsó sorban a krónikus stressz szintén szennyezi és gyengíti a testünket, előkészítvén a jó táptalajt az élősködők szaporodásához. Ezért stressz oldó technikákkal, meditációval, légző gyakorlatokkal, jógával szintén hozzájárulhatunk egészségünk megőrzéséhez.

Forrás felhasználás: Hulda Clark Meggyógyulhatsz c. könyv (Leviter Kiadó)

Káros vegyszerek a mindennapi termékekben

A REACH az EU 2007 óta érvényben lévő vegyi anyag rendelete megengedte a cégeknek, hogy a bizonyítottan káros vegyi anyagok is a hétköznapi termékekben maradhassanak, sőt a címkén sem kell feltüntetni azokat. Így a címke alapján, még választási lehetőségünk sincs, hogy egészségünkre káros anyagokat nem tartalmazó termékeket választhassunk. Ennek ellenére a REACH  biztosítja az európai fogyasztóknak azt a jogot, hogy megtudhassák milyen veszélyes anyag van a termékeikben: a cégek 45 napon belül kötelesek válaszolni arra, hogy van e a REACH szerinti legveszélyesebb anyagokból a termékeikben. A Levegő Munkacsoport és a Greenpeace közös kampányának a célja, hogy összegyűjtsük, mely termékekben vannak káros anyagok. /2009. máj. 19. Népszabadság online/

A jövő nem túl bíztató, ezért mindig legyünk résen önmagunk és családunk egészsége érdekében.

T. I.

Comments are closed for this entry.

-->