Gondolatébresző

Az emberiség időtlen idők óta szenved a parazitáktól. Kordában tartásuk ma már szinte a legnagyobb kihívások egyike. Az élősködők hihetetlen mennyiségben képesek terjedni, szaporodni, mutálódni, és bár alig lehet hallani, olvasni róluk, mégis komolyan veszélyeztetik egészségünket. Ugyanakkor számos méreganyag vesz körül bennünket, melyeket már képtelenség elkerülni. A mérgek jelen vannak az élelmiszerekben, a vízben, a levegőben, kozmetikai és tisztítószerekben, valamint különböző felületeken, amelyekkel érintkezünk. A toxikus anyagok felhalmozódnak a szervezetünkben, és az általuk előidézett hiányállapotok még az élettől is megfoszthatják az embert. Szinte az összes krónikus betegség a túlsavasodott testben elszaporodott élősködők mérgező anyagcseretermékei, a lerakódott vegyi anyagok és nehézfémek számlájára írható. Az orvosdiagnosztikai módszerek általában csak a lerakódások nagyobb mértékénél mutatják ki a betegséget vagy a szervkárosodást, lehet, hogy évekkel-évtizedekkel az első tünetek felbukkanása után. A teljes egészségtől a visszafordíthatatlan állapotig több fokozaton haladunk végig, ezért nem szabad megvárni, hogy a testünkben fellépő károsodások elhatalmasodjanak. Gyermeket tervező pároknak különösen fontos a szervezet méregtelenítése, mert a toxikus anyagok a méhlepényen átjutva képesek a magzat genetikai állományának megváltoztatására. Ez az oka annak, hogy a ma születettek között egyre több a sérült, allergiás és szívbeteg gyermek.

Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy szervezetünkben az élősködők megtelepedésének komoly lelki oka is van. Tisztázni kell, hogy kin „élősködünk” vagy hogy rajtunk ki „élősködik”. Az is lehet, hogy egyszerre van jelen mind a kettő, tehát lelki szinten az a legfontosabb, hogy a beteg a saját lábára álljon, megtanulja az önállóságot és vállalja a felelősséget önmagáért. Ne zsarnokoskodjon mások felett és azt se hagyja, hogy más zsarnokoskodjon felette. A gomba a sötétséget szereti; a fény, a napfény elpusztítja. Szimbolikusan úgy is fogalmazhatunk, hogy ha az ember lelkében nincs fény, testében elszaporodik a gomba. Ezért nem elég csak fizikai szinten gyógyulni, a lelki problémák feltárása, a hibás életvezetésből adódó stressz feloldása és a tudatalattiban futó negatív programok átírása ugyanilyen fontos feladat. A gyógyulás munka: fizikai, lelki, érzelmi, szellemi szinten elvégzendő munka, amit szakavatott segítséggel, útmutatással magunknak kell elvégezni. Egészségünket helyettünk senki nem tudja helyreállítani.

Becslések szerint a magyar lakosság több mint 60 százaléka szenved gombás megbetegedésekben, és folyamatosan nő a liszt- és laktózérzékenyek száma. Ezek kezelése nemcsak költséges, de hosszadalmas is, ezért nagyon fontos lenne az OEP által finanszírozott szűrés, a korrekt diagnózis felállítása. Ez ma elképzelhetetlen. Talán a betegbiztosítók bevonásával erre is sor kerülhet majd a jövőben. Addig is haladéktalanul vegyük kézbe egészségünket, amíg nem késő!