Két elmélet – két szemlélet II.

2010.02.28. , 11:40
kulcsszavak:

Pasteur legnagyobb szemfényvesztése a tej pasztörizálása volt. Többek között ez tette őt híressé. Sajnos a módszere elfogadásra került, ennek köszönhetően kötelezővé vált a pasztörizálás, mely azóta a népesség folyamatos egészségromlását eredményezi.

Kórokozó elméletéből kiindulva a tejet magas hőmérsékletre melegítik azért, hogy a fertőző betegségeket okozó baktériumokat elpusztítsák, és hogy meggátolják más baktériumok kifejlődését. A pasztörizálás valamivel 75C- fölötti hőmérsékleten történik, de ez a hőmérséklet nem elég ahhoz, hogy a korokozók elpusztuljanak. Ahhoz viszont elég magas, hogy a tejben lévő enzimek tönkremenjenek és a vitaminok hasznosíthatatlanná váljanak. A pasztörizálás elpusztítja a tejsavat, amely gátolja a baktériumok rothasztó hatását, tönkreteszi a tej belső fertőtlenítő tulajdonságát, azt a képességét, hogy elpusztítsa a tejben lévő baktériumokat. Így a baktériumok sokkal gyorsabban osztódnak a pasztörizált tejben, mint a nyers tejben. A nyers tej megsavanyodik, jó kis aludttej lesz belőle, a pasztörizált viszont megrothad, és büdössé válik. A tejben lévő kalcium csaknem 50%-át nem hasznosítja a szervezetünk, ha a tej pasztörizált. A nem hasznosult kalcium lerakódik a csontokra, az érfalra és a csigolyák közé, elindítva ezzel a meszesedést, ami egy sor ezzel összefüggő betegség kialakulásához vezet. A legtöbb sajt pasztörizált tejből készül, ezért a sajtra is érvényesek az itt leírtak.  Sokat halljuk, hogy a tej élet, erő és egészség. Pasztörizált formájában biztosan nem.

„A pasztörizálás egyszerűen szélhámosság” Dr. N. Walker.

Felhasznált irodalom:

Chislaine Lanctot: Az egészségügyi maffia /Ez Van Kiadó/

Comments are closed for this entry.

-->