Kolloidális ezüst a természetes antibiotikum II.

2009.12.16. , 10:32
kulcsszavak: , ,

Milyen betegségek kezelésében jelent segítséget a közel 600 kórokozó elpusztítására képes ezüst kolloid?

Csak néhány példa a sok közül.

  • emésztőrendszer bakteriális eredetű megbetegedései

Jellegzetes tünetei a krónikus, akár napi 10-30 alkalommal történő vízszerű  székletürítés, hasi görcsök, láz, levertség. Leggyakoribb okozója a Clostridium difficile nevű baktérium, pontosabban az ez által termelt méreganyagok. Bár a baktérium a legtöbb felnőtt emberben kimutatható, túlszaporodást csak legyengült szervezetben, idősebb korban, vagy antibiotikum-kúra közben, vagy után mutat, ekkor jelennek meg a tünetek.

A krónikus hasmenés megszüntetése alapvető fontosságú, mivel nagymértékű protein, elektrolit és vízvesztéssel jár, a szervezet elektrolit-egyensúlya felborul, kihatva ezzel más szervek működésre is. Pl. a kálium kiürülése súlyos szívritmus zavart, kamrai fibrillációt és a szív leállását okozhatja. Ugyanakkor károsodik maga az emésztőrendszer is, a gyulladásos folyamatok következtében a vastagbél fala elvékonyodhat, fekélyek, vérző sebek alakulhatnak ki. Az orvosi gyakorlatban célzott antibiotikumos kezeléssel, súlyosabb esetekben szteroidok alkalmazásával próbálnak úrrá lenni a betegségen. Bár az alkalmazott antibiotikumok hatásosak a Clostridium difficile ellen, viszont elősegítik egy másik baktérium, az (Enterococcus faecium ) túlszaporodását….

A tapasztalatok szerint az ezüst kolloid alkalmazása néhány napon belül mérsékeli, vagy teljesen megszünteti a fenti tüneteket. Nem szelektíven hat, azokat a baktériumokat is elpusztítja a kórokozóval együtt, amelyek a normál bélflóra részei, ezért az alkalmazás során és után fontos a bélflóra egyensúlyának helyreállítása. Vannak kifejezetten erre a célra kifejlesztett készítmények (Lactobacillus, Normaflore, Bifidus essensis).

Egy másik nagyon elterjedt megbetegedés a Helicobacter pylori által okozott gyomor- és nyombélfekély. A kutatások szerint elsősorban ez a baktérium a felelős a gyomor rosszindulatú daganatos megbetegedéseiért is. Az ezüstkolloid 2-3 hét alatt teljesen elpusztítja ezt a kórokozót, több évtizedes gyomorproblémák szűnnek meg végérvényesen.

adagolás: napi 3×1 evőkanálnyi oldat, étkezés előtt, vagy után min. 1 órával.

  • Candidiasis

A kórokozó  a Candida albicans nevű gomba, ami szintén megtalálható szinte minden egészséges ember szervezetében is. Cukorbetegség, terhesség, fogamzásgátló szedése, immunhiányos állapot, stressz hajlamosít a gomba elszaporodására, ami változatos tüneteket okoz. Az emésztőrendszer megbetegedésének tünetei hasonlóak a fentiekben leírtakhoz. Ezen kívül a gomba elváltozásokat okozhat a szájüregben (afta) és a nemi szerveken is (hüvelygombásodás).

Legyengült szervezet esetén nem ritka a teljes testre kiterjedő, ún. szisztémás fertőzés sem.

A betegség diagnosztizálásánál csak a gyógyítása nehezebb, mivel a gomba számára szinte minden étel tápanyagot jelent, ami a normál táplálkozás része.

Ezüstkolloiddal történő kezelése megegyezik az emésztőrendszeri fertőzéseknél leírtakkal.

Afta, vagy hüvelygombásodás esetén fontos, hogy az oldat legalább 5 percig érintkezzen a fertőzött nyálkahártyákkal.

Kolloid ezüstöt tartalmazó  készítmények külsőleges használatra

  • szappan és krém

Bár a kamaszkori bőrproblémáknak elsősorban hormonális és pszichés okai vannak, a szappan ezüsttartalma segít megelőzni a miteszerek befertőződését, illetve elpusztítja a már elszaporodott gennykeltő baktériumokat az arcon, nyakon vagy a háton. A krémet éjszakára célszerű használni, nedves kézzel mélyen a bőrbe masszírozva.

  • dezodoráló  spray, stift, hintőpor

Megakadályozza a baktériumok és gombák megtelepedését, illetve elszaporodását a testhajlatokban, lábfejen, mellek alatt, ezáltal nem elfedi a kellemetlen testszagot, hanem az okát szünteti meg.
A lábgombásodás népbetegségnek számít, kezelése hosszadalmas és költséges. Az ezüsttartalmú  hintőpor és spray ugyan nem képes a körmök fertőzöttségének megszüntetésére, viszont elpusztítja a gombákat a vele érintkező bőrfelületeken, csökkentve ezáltal az égő, viszkető érzést. Ugyanígy hat a lágyékhajlatban megjelenő, általában strandolás, szaunázás során szerzett gombás eredetű bőrbetegségre is.

  • sampon, hajszesz

Vizsgálatok igazolják, hogy a fejbőr korpásodását is gombák okozzák. A készítmény rendszeres használatával ez mérsékelhető, vagy megszüntethető.

  • szájvíz

Fogszuvasodás megelőzésére, gargalizálóként torokgyulladás esetén, afták és kellemetlen szájszag eltüntetésére használható.

  • cseppek

-A külső  hallójárat-gyulladás gyakran fordul elő a nyári úszási idényben, ezért “uszoda betegségnek” is nevezik. A betegséget általában az Escherichia coli, a Pseudomonas vagy a Staphylococcus aureus nevű baktérium okozza. A cseppekkel való kezelés előtt célszerű szakorvossal eltávolítatni a lerakódott fülzsírt, hogy az anyag minél nagyobb felületen érintkezzen a hallójárat bőrével. A folyadékot kb. 5 percig kell a fülben hagyni, ezután oldalra fordítva a fejet hagyni kell szabadon kifolyni.
Megfázásos, influenzás időszakban a kezdetben színtelen orrváladék a baktériumok elszaporodása miatt színessé, sűrűvé válik, ami azon felül, hogy kellemetlen, az arcüreggyulladás veszélyét is növeli. Ez megelőzhető a cseppek időben elkezdett használatával.

Adagolás: nap 3x 2-2 csepp, mindkét orrlyukba.

A mostani influenzás időszakban az ezüst colloid az egyik legolcsóbb és leghatékonyabb fegyver. Fogyasszunk mellé A, B, C, D és E, vitamint, igyunk sok folyadékot és próbáljunk meg némi friss levegőhöz hozzájutni. Kerüljük a szervezetünket gyengítő rossz minőségű és alacsony tápértékű élelmiszereket.

További információ: Varga Gábor vegyész (tel.: 06-30-747-0579)

Comments are closed for this entry.

-->