Lapacho kéreg tea candidásoknak

2011.03.11. , 11:36
kulcsszavak: , ,

A lapacho egy trópusi fa, melynek vöröses belső kérgéből készíthető el ez a sokoldalú, kellemes füstös aromájú, enyhén vanília ízű tea. A fa külső kérgének eltávolítása után lehúzzák a belső kérget, megszárítják, majd apróra reszelik.  Hámozás után a kéreg egy éven belül újra kinő, így ez a kíméletlennek tűnő beavatkozás nem tesz kárt a fában.

Gyógyerejét, már az inkák is ismerték, sokoldalú felhasználása lehetővé teszi a megelőzést és a kíméletes természetes gyógyítást. Candidásoknak áldás ez a tea, persze a megfelelő táplálkozás mellet, mert kúraszerű fogyasztásával, nem csak a gombás fertőzést szorítja vissza, de a nehézfémek kiürülését és segíti a szervezetből.

lapacho-teaA sokszor eredménytelen candida diétának az is oka lehet, hogy megfeletkezünk a nehézfémekről, pedig a kiirthatatlannak tűnő gombás fertőzések nehézfém mérgezésből is származhatnak – kutatási eredmények igazolják az ok-okozati összefüggést. A gomba megköti a nehézfémet, melyek fogtömésből (amalgám), kipufogógázokból, dohányzás által (kadmium), oltásokkal, élelmiszerekből (tengeri halak, tenger gyümölcsei), ivóvízből stb. kerülnek a szervezetbe. A gombás fertőzés többek között testünk válaszreakciója, védekező módszere, nehogy a nehézfémek nagyobb mennyiségben az agyba és a kötőszövetekbe jussanak halálos mérgezést okozva.  A gombák így bizonyos védelmet nyújtanak, de ez a védelem kétes értékű, hiszen az elgombásodás nagyon sok problémát okoz. Ezért nem csak az élősködőktől és toxinjaiktól, hanem a nehézfémektől is meg kell szabadítani a szervezetet. A lapacho kéreg tea kitűnően alkalmazható a candida terápia támogatására. A tea alkalmazási területe ezen túlmenően igen sok féle. Hatóanyagainak eredményeként a növény többek között: immunstimuláló, jó szolgálatot tesz, vírusos, bakteriális allergiás problémák esetén, daganatgátló, enyhíti a kemoterápia mellékhatásait, elősegíti a vérképzést. Serkenti az anyagcserét, javítja a vizelet kiválasztást, s a nyirokrendszer salaktalanítását. Kitűnő májméregtelenítő és gyulladáscsökkentő, enyhe nyugtató hatással is rendelkezik.

Kúraszerű alkalmazása:

1 liter tisztított hideg vízbe tegyünk egy púpozott evőkanál fakérget, forrástól számítva 5 percig főzzük, majd lefedve 15-20 percig hagyjuk állni. Szűrjük le, nyírfacukorral, vagy steviaval ízesíthetjük. Napközben többször fogyasszunk belőle. Hat hétig napi 1-1,5l. mennyiséget igyunk meg, majd négy hét szünet után ismételjük meg a kúrát. Lehetőleg bio minőséget vásároljunk (Sonnentor), mert az szennyeződés mentes.

TI.

fivebestessaywritingservices.blogspot.com
No comments yet

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

-->