Minden, amit a rákbetegségről tudni kell!

2010.06.10. , 9:38
kulcsszavak: , ,

JOHNS HOPKINS Egyetem kutatóintézetének hírközlése.

1.      Minden embernek vannak ráksejtek a szervezetében. Ezek a rák sejtek nem mutathatóak ki a szokásos vizsgálatokkal egészen addig, amíg számuk több milliárdra fel nem szaporodik. Amikor egy orvos a kezelés végeztével azt mondja a betegének, hogy nincs több ráksejt a szervezetében, ez csak annyit jelent, hogy a tesztek nem képesek észlelni, mivel azok még nem érték el a kimutatható mennyiséget.

2.      Egy ember élete során a ráksejtek átlagosan 6-10 vagy még ennél is több alkalommal bukkanhatnak fel.

3.      Ameddig az ember immunrendszere erős, képes arra, hogy elpusztítsa a ráksejteket és ezzel megakadályozza, hogy azok elszaporodjanak és daganatokká fejlődjenek.

4.      Amikor valakinél kiderül, hogy daganata van, az azt jelzi, hogy annál a személynél összetett táplálkozási hiányosságokkal állnak szemben. Ezek hátterében lehetnek genetikai, környezeti, táplálkozási és életmódbeli tényezők.

5.      Ahhoz, hogy e sokrétű táplálkozási hiányosságokat megszüntessük, az étrend megváltoztatására és étrend-kiegészítők bevitelére van szükség, ezekkel fogjuk megerősíteni immunrendszerünket.

6.      A kemoterápia során tulajdonképpen megmérgezik a gyorsan növekvő ráksejteket, de ezzel elpusztítják a csontvelőben, a bélrendszerben stb. lévő egészséges sejteket is, sőt egyéb szervek, mint a máj, vese, szív, tüdő stb. károsodását is okozhatják.

7.      A sugárterápia miközben elpusztítja a ráksejteket, elégeti, roncsolja és károsítja az egészséges sejteket, szöveteket és szerveket.

8.      A kemoterápia és a besugárzás kezdetben gyakran csökkenti a daganat méretét. Azonban a kemoterápia és a besugárzás hosszan tartó alkalmazásával nem lehet több daganat elpusztítását elérni.

9.      Amikor a kemoterápia és a besugárzás hatására a testbe túl sok méreg kerül, az immunrendszer, meggyengül, vagy összeomlik, ezáltal a beteg szervezete képtelen ellenállni a különféle fertőzéseknek és komplikációknak.

10.  A kemoterápia és a besugárzás hatására a ráksejtek mutációval ellenállóvá válhatnak, ami megnehezíti elpusztításukat. A sebészeti beavatkozások ugyancsak a ráksejtek továbbterjedését okozhatják a szervezet más részeire.

11.  A rák elleni harc egyik leghatékonyabb módja a ráksejtek kiéheztetése oly módon, hogy nem jutnak hozzá azokhoz az élelmiszerekhez, amelyre a burjánzáshoz szükségük van.

A ráksejtek táplálékai:

A cukor táplálja a daganatot. A cukorbevitel megszüntetésével az egyik legfontosabb tápláléktól fosztjuk meg a ráksejteket. A cukorhelyettesítők, pl. NutraSweet, az Equal,a Spoonful stb. Aspartamot tartalmaznak, ezért károsak. A természetes cukorhelyettesítők, pl.  a valódi méz, vagy a melasz használata javasolt, de csak nagyon kis mennyiségben. Az asztali só kifehérítésére vegyszereket használnak. Jobb megoldás a Bragg’s aminos, vagy a tengeri só.

A tej a szervezetet nyálkatermelésre serkenti, különösen a gyomor bél traktusban.

A nyálka táplálja a daganatokat. A tej megvonásával a ráksejtek éhezni kényszerülnek.

A hús alapú étrend savas, a ráksejtek virulnak savas környezetben. Ezért marha és sertés hús helyett, inkább halakat és kis mennyiségben csirkét fogyasszunk. A húsok vágóállat-antibiotikumokat, növekedési hormonokat és parazitákat is tartalmazhatnak, amelyek mindegyike ártalmas, különösen a rákban szenvedők számára.

A 80% friss zöldségeket, zöldségleveket, teljes kiőrlésű gabonát, magvakat, csonthéjasokat és gyümölcsöket tartalmazó étrend segít a szervezetet átállítani lúgos kémhatású környezetté. Az étrend mintegy 20%-a állhat főtt ételekből, köztük a babot is tartalmazó ételekből. A friss zöldséglevek biztosítják az élő enzimeket, melyek könnyen felszívódnak és 15 percen belül eljutnak a sejtek szintjére, hogy táplálják és erősítsék az egészséges sejtek növekedését.

Az egészséges sejtek építéséhez szükséges élő enzimek bevitele érdekében próbáljon friss zöldségekből készült leveket fogyasztani mindenféle zöldségből, ideértve a babcsírát is. Ezen kívül naponta két-három alkalommal fogyasszon nyers zöldségféléket is.

Kerülje a kávét, teát, csokoládét, mert ezeknek magas a koffein tartalma. A zöld tea jó, és rákellenes hatású. Víz. Csak tisztított, szűrt vizet fogyasszon, hogy elkerülje az ismert toxinokkal és nehézfémekkel szennyezett csapvíz bejutását a szervezetbe.

A húsokban lévő fehérje megemésztése nehéz, amihez a szervezetnek rengeteg emésztőenzimre van szüksége. A belekben maradó emésztetlen hús, romlásnak indul és további mérgező anyagok lerakódását eredményezi.

A daganat sejtek falát erős fehérjeréteg fedi. A húsevéstől való tartózkodás, vagy kevesebb hús fogyasztása több enzimet szabadít fel, melyek megtámadják a ráksejtek falát, ezzel lehetővé teszik a szervezetben lévő ölősejtek számára, hogy a rákos sejteket elpusztítsák.

Egyes táplálékkiegészítők felsorakoznak az immunrendszerben: IP6, Floresence, Essiac, antioxidánsok, vitaminok, ásványi anyagok, esszenciális zsírsavak, ( EFA-K stb.) hogy lehetővé tegyék a szervezet saját ölősejtjei számára a rákos sejtek elpusztítását.

Más táplálékkiegészítők, mint pl. az E vitamin köztudottan apoptosist (programozott sejthalált) okoznak, ami a szervezetünknek a normális eljárása arra, hogy megszabaduljon a sérült, vagy felesleges sejtektől.

A rák a szellem, a test és a lélek betegsége. A POZITÍV szellemiség segít a rák ellen harcolóknak, hogy túlélőkké válhassanak. A düh, a megbocsátásra való képtelenség, valamint az elkeseredettség a szervezetünket stresszel teli savas környezetté teszi. Tanuljunk meg szeretetteljes, megbocsátó lelkületű emberré válni. Tanuljunk meg lazítani és az életet élvezni.

A ráksejtek oxigéndús környezetben nem képesek burjánzani. A napi rendszeres testmozgás és a mély lélegzetvétel segít több oxigént eljuttatni a sejtek szintjére. Az oxigénterápia is olyan eszköz, ami bevethető a ráksejtek elpusztítására.

Fordította: Munkácsi Zsuzsanna /2009.02.17./

Ezt a fontos figyelmeztetést a JOHNS HOPKINS Egyetem Kutatóintézete a közelmúltban tette közzé hírlevél útján:

NE HASZNÁLJUNK MŰANYAG EDÉNYT MIKROHULLÁMÚ SÜTŐBEN!

NE TEGYÜNK MŰANYAG FÓLIÁBAN ÉTELT MIKROHULLÁMÚ SÜTŐBE!

A zsiradék, a hőhatás és a műanyag kombinációja dioxint szabadít fel. A dioxin tartalmú vegyszerek erősen rákkeltő hatásúak, rendkívül mérgezőek a testsejtek számára. Elsősorban mellrákot okoznak.

NE TEGYÜNK MŰANYAG VIZESPALACKOT FAGYASZTÓBA!

A műanyagból ebben az esetben is dioxin szabadul fel, ami szintén komoly egészségügyi kockázatot jelent.

Forrás: Help yourself!

A Bázikus konyha 500 recept candidásoknak liszt- és laktózérzékenyeknek c. könyvemet rákbetegeknek is szívből ajánlom!

Tóbiás Irén

Comments are closed for this entry.

-->