Természetes kincs a Himalájából

2010.04.6. , 11:07
kulcsszavak: , ,

A “fehér aranytól” a “fehér méregig”

A mai asztali, vagy étkezési sónak a szó valódi értelméhez, már nincs semmi köze, mert napjainkban az étkezési só csak nátriumkloridból (NaCl) áll. Ez önmagában már nem só, hiszen a só mindig az alkotórészeinek a szimbiózisát jelenti, ami a természetes megjelenési formájában 84 elemet jelent. Ugyanazt a 84 elemet, melyek bolygónkat és a fizikai testünket is jellemzik. A vérünk nem más, mint egy megváltozott tengervíz a benne lévő 84 elemmel.

darabos-himalajaA fehér aranytól a fehér méregig c. történet azzal kezdődik, hogy az ember „rafinált” módon az eredeti 84 elemből 82 elemet kivon, amíg csak a nátrium, és a klór marad. Ez egy jó üzlet a vegyipar számára, mert a folyamatból nyert anyagokat, mint a germánium, arany, magnézium stb. külön-külön eladásra kerülnek, ami extra bevétel.

Ennek a tisztított sónak a 93-95%-a az iparban kerül felhasználásra, ahol  nátriumkloridra van szükség a kémiai folyamatok elindításához. A maradék 5-7% kerül az élelmiszer kereskedelembe. A kémiailag tisztított sóhoz utólag kémiai anyagokat, konzerváló szereket adagolnak, melyeket nem kötelező feltüntetni.

A nátriumklorid szervezetünk szempontjából egy nagyon agresszív anyag.

Táplálkozásunk során naponta átlag 12-20 gr. tisztított, finomított sót veszünk magunkhoz, de a vesénk egészséges állapotban csak 5-7 grammot tud feldolgozni. A maradék 10-15gramm.a testben marad. Minden gramm só megkötéséhez, és izolálásához 2-3 -szoros mennyiségű vizet használ fel a szervezet, ráadásul nem akármilyen vizet, hanem a legértékesebbet, a sejtvizet. Tehát a sejtekből a létükhöz legfontosabb dolgot, a vizet elvonja, és ennek eredményeként a sejtek elpusztulnak. További következménye ennek a folyamatnak, hogy az állandó sejtvíz hiány miatt elindul a szervezet dehidratációja. Az izületek kiszáradnak, viszont a szövetek elvizesednek és felpüffednek. Ettől szenved szinte minden felnőtt. A nátrioumklorid megkötése és izolálása során kialakult vizes szövet, ideális táptalaja a baktériumoknak és lerakódásoknak. Ha a test már nem tud több sejtvizet elvonni, akkor a nátriumklorid az állati aminosavakkal együtt kikristályosodik, és ekkor kőszerű lerakódások keletkeznek a csontokon és ízületekben, stb. Ez a közismert meszesedés.

Egy másik ilyen probléma a túlsúly, amit kevesebb evéssel nem lehet tartósan befolyásolni, amíg az ember nátriumkloridot használ. Kicsi korunktól kezdve mérgezzük magunkat az étkezési sóval, ugyanakkor sóhiányban is szenvedünk, mindenekelőtt ennek a 84 létfontosságú elemnek a hiányában.

A sónak van egy meghatározott szerepe is a testben. A só építi fel az elektrolitháztartást, ami elektromosságot és ezzel energiát hoz létre a testben, ami nagyon fontos a sejtek számára, többek között az idegsejtek számára.

A tengeri só, (többféle van belőle bolti forgalomban) amely szintén tartalmazza ezt a 84 elemet, sajnos ma már nagyon sok káros anyaggal szennyezett. Főleg nehéz fémeket, mint pl. ólmot, higanyt, stb. tartalmaz.

A konyha, ill. étkezési és tengeri sónak az egyik legjobb alternatívája a Himalájából származó tiszta kristáysó, a 250 millió éves tengeri só, mely nagy nyomás alatt a hegy mélyén minden környezeti szennyeződéstől mentesen alakult ki. Ez a kősóval összehasonlítva a természetes só egy magasabb értékű formája, heterogén keveréke az ásványi anyagoknak és nyomelemeknek. Mind a 84 elem kolloid állapotú, vagyis szerves alakban van jelen, olyan kicsi méretben, hogy a sejtek rögtön fel tudják venni. Biokémiailag a kristálysó mind a 84 eleméből, biofizikailag pedig az energiájából és a rezgéseiből profitálhatunk.

A természetes sót nem lehet túladagolni, mert a természetes folyamatok saját magukat szabályozzák. A kristálysónak mindig kiegyenlítő szabályozó hatása van, így nem lesz magas a vérnyomás sem. A természetes kristálysó a legmagasabb értékű természetes só a maga 84 elemével.

Ma az étkezésre szánt konyhasó egy melléktermék, egy „kilúgozott” maradék, egy ipari szemét, amit az ára is jelez. Még az állatok is magasabb értékű sót kapnak, mint mi emberek. Ők ugyanis nem eszik meg a mi asztali sónkat.

Ezzel a tudással felfegyverkezve csak rajtunk múlik, hogy az asztali, vagy konyhasót továbbra is használjuk, vagy sem.

forrás felhasználás: spiritualis.hu

Comments are closed for this entry.

-->