Univerzális csodaszer II.

2010.04.2. , 14:54
kulcsszavak: ,

A főzéstől a tisztaságig, az emésztés elősegítésétől a napégés okozta fájdalmak enyhítéséig széles körben használt szódabikarbónáról a kutatók áttörő eredményt hoztak nyilvánosságra az előrehaladott krónikus vesebetegség megelőzésére és kezelésére. Ez nem más, mint a szódabikarbóna napi használata. Ez az olcsó egyszerű stratégia nem egy új gyógyszer, vagy technológia, gazdaságilag nem megterhelő, jelentős klinikai előnyöket biztosít, és javítja az életminőséget.

baking-sodaA felfedezés óriási fontossággal bír, mivel a krónikus vesebetegség növekvő egészségügyi problémát jelent az egész világon.

Dr. Yaqoob 134 előrehaladott vesebeteget tanulmányozott alacsony szódabikarbóna szinttel, mely metabolikus acidosis néven ismert. A betegek egy csoportját alacsony mennyiségű szódabikarbónával kezelték naponta, tabletta formában, a szokásos kezelés kiegészítéseként. Az eredmények döbbenetesek voltak. A vesefunkció romlásának aránya drámaian csökkent ezeknél a betegeknél. Összességében a romlás 2/3-dal lassabb volt, mint azoknál, akik nem kaptak szódabikarbónát. Csökkent a végső fázisú vesebetegség kifejlődése, amely a krónikus vesebetegeket rendszeres dialízisre kényszeríti. A szódabikarbónát fogyasztóknál javult a táplálkozás is. Bár a nátrium szintjük megemelkedett, nem tapasztaltak emelkedő vérnyomást.

A krónikus vesebetegségben szenvedőknek alacsony a bikarbónát szintjük és ez egyéb problémákhoz is vezet. A vesefunkciók akár csak kismértékű csökkenése is megduplázza a vérkeringési betegségek kockázatát. Nagyon sok embernél szívbetegség, vagy stroke alakul ki, mielőtt megjelenik a veseprobléma. Dr. Yaqoob áttörő eredményei és Dr Simoncini sikerei a rákterápiában /ld.Candida és a rák c. cikk/ újra bebizonyították, hogy a szódabikarbóna tényleg egy univerzális csodaszer, de csak akkor, ha rossz táplálkozási szokásainkon is hajlandóak vagyunk változtatni.

jomtom. hu

No comments yet

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

-->