Útmutató a receptekhez

2009.07.13. , 12:25
kulcsszavak:

A könyvben szereplő 500 recept szétválasztó étrendre épül (fehérjét a keményítővel nem keveri), többségük alkalmazkodik a magyar íz- és ízlésvilághoz, de ha valakinek kedve tartja, elkalandozhat az ázsiai ízek felé is. Az ételek candidában szenvedőknek, liszt- és laktózérzékenyeknek és egészségeseknek egyaránt kiegyensúlyozott, teljes értékű táplálkozást biztosítanak.

Minden recept négy személyre készült, de az alapanyagok arányának csökkentésével vagy növelésével készíthetünk többet vagy kevesebbet is. Az alapanyagokat felhasználás előtt mindig alaposan mossuk meg. Ha bizonyos probléma esetén valamelyik alapanyag nem fogyasztható, alternatív megoldásként a recept végén más hozzávaló felhasználása jelölve van. Az ételek ízesítésére szánt fűszerek arányát ízlésünknek megfelelően szintén csökkenthetjük, illetve növelhetjük, egyiket-másikat akár el is hagyhatjuk. Nem szükséges mindent precízen betartani. A recepteket tekintsük útmutatónak, használjuk a fantáziánkat, legyünk kreatívak – akkor biztosan sikerül kedvünkre való ételeket készíteni.  A felhasznált ismert és kevésbé ismert alapanyagok közül közel százról leírást ad a könyv. Ezzel a kereskedelemben rendelkezésre álló bőséges választékra is felhívja a figyelmet, ugyanakkor mindennapi ételeinkről érdekes és hasznos tudnivalókat is megoszt az olvasóval.

Mértékegységek jelölése:
cs.: csésze (2,5 dl)
pohár (2 dl)
ek.: evőkanál
tk.: teáskanál
kk.: kiskanál (mokkás)

No comments yet

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

-->